Apolitični

Klavijaturist Jurica Leikauff izdao album iz kojeg izvire strast prema funky, jazz, fusion i soul glazbi

Strast prema funky, jazz, fusion i soul glazbi jednostavno “viri” iz drugog instrumentalnog solo albuma “Curves” klavijaturista Jurice Leikauffa. Jedanaest tema bilo bi pogodno i za vokalne obrade.

Leikauffove teme osim što daju prostora svirci, posjeduju i glavu i rep, zbog čega artikulirane solo dionice i bogati aranžmani nikada ne zapadaju u tehniciranje. Iako očekivano ima puno “svirke”, Leikauff je kompozitor koji poštuje formu, ostavljajući prostora all stars instrumentalistima poput duhačke sekcije i gudača, bubnjara Marija Klarića, basista Marija Petračića i Nikole Jerkovića (s kojim surađuje u postavi The Bonebomb), gitarista Edina Tahirovića (koproducent albuma) i Nebojše Buhina.

Naslovna “Curves” s gitarom Deana Rabba kao da je izašla iz repertoara Booker T. and the M.G.’s ili Ala Greena, dok je “Passy” sa sjajnom dionicom trombona Luke Žužića i saksofonom Marija Bočića mirnija varijanta onoga što su Leb i sol radili na trećem albumu “Ručni rad”, a čak i gitara maestra Nebojše Buhina u “Tired of Wanting” “zove” Stefanovskog iz tog razdoblja.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay