Apolitični

Klapska pisma u Blatu…

Blaćani su u prvom tjednu kolovoza zaista uživali u dalmatinskoj klapskoj pismi. U tamošnjem Domu kulture u Blatu, klapska pisma je posvuda zvučala, održan je XXXVII. Festival klapa Dubrovačko-neretvanske županije.
Na samom početku večeri prigodnim riječima okupljenima se obratio načelnik Općine Blato, Ante Šeparović.
Nastupilo je šest klapa iz Blata, Orebića, Pelješca i Lumbarde: muška klapa RIKORDO (Blato), ženska klapa NAVA (Orebić), ženska klapa KOLAJNA (Blato), muška klapa DINGAČ (Pelješac), muška klapa PORAT (Lumbarda) te ženska klapa KANELA (Blato).

Klapska pisma


Nagrade stručnog ocjenjivačkog žirija, koji je djelovao u sastavu Vedrana Milin Ćurin, mr. sc. , Vinko Barčot skladatelj i autor te Tonći Padovan, prof., dobili su: muška klapa Dingač s Pelješca, prvo mjesto; Zlatna plaketa, drugo mjesto; Srebrna plaketa pripala je muškoj klapi Rikordo iz Blata, dok je Brončanu plaketu dobila ženska klapa Kanela iz Blata.
Nagradu publike osvojila je muška klapa Rikordo iz Blata. Nagradu Dinko Fio, nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva za najbolju izvedbu izvorne skladbe osvojila je ženska klapa Nava (Orebić) za pjesmu „More moje” u obradi Dinka Fia.
Gost večeri bio je Đani Maršan koji je nazočne uspješno zabavio svojim hit pjesmama koje se još uvijek vrte na radijskim i TV postajama.
Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Dubrovačko-neretvanske županije i Općine Blato.