Apolitični

Klapo Kumpanji, sretno za dvadeseti rođendan!

Čestitamo svim klapama na tradiciji očuvanja dalmatinske klapske pisme, a ovih dana je korčulanska klapa Kumpanji obilježila puna dva desetljeća uspješnog umjetničkog rada i djelovanja.  

Velikih i okruglih dvadeset godina uspješnog rada, kulturnog djelovanja i sjajnog pjevanja klape Kumpanji obilježeno je na Korčuli u prepunoj velikoj dvorani Doma Kulture u Blatu. Mnogi su se prisjetili ove divne i narodne klape koja i a capella, ali i uz instrumentalnu pratnju. Iz bogatog umjetničkog opusa odabrane su neke fotografije, zajednički nastupi, isječci iz novina i drugi materijali koji su se prikazivali na video zidu podsjećajući na prošla vremena klape.

Brojni koncerti po Dalmaciji, Hrvatskoj i nekim europskim zemljama klapu Kumpanji stavljaju u jednu od najznačajnijih otočkih i dalmatinskih klapa čiji su rođendanski koncert proteklog vikenda uveličali gosti: muška klapa Rikordo (Blato), muška klapa Kaše (Dubrovnik) te Zorica Kondža i Joško Banov. Klapska pjesma odzvanjala je Blatom u čast klape kojoj i mi želimo još bar ovoliko uspješnih i kvalitetnih nastupa.
Njima u čast, pogledajte kako izvode pjesmu „Probudi me jutrom”.

Izvor i foto: blato.hr (F.Anić/)
D. Šabić, mag. nov.