Apolitični

Klape Veloj Gospi u Žrnovnici

Na uočnicu blagdana Velike Gospe u Žrnovnici klape će pjevati već šestu godinu zaredom! Lokacija održavanja klapskog druženja je žrnovničansko izletište Antoničin mlin koje se prošle godine pokazao kao idilična lokacija za održavanje tradicionalne manifestacije Smotra klapa u Žrnovnici. Tom ide u prilog komentar pisca i pustolova Roberta Pauletića iz kojeg se jasno da iščitati atmosfera s prošlogodišnjeg izdanja Smotre klapa:
„Antoničin mlin, Žrnovnica. Nisan nikad prije bija u Antonici (zove se i Benzona mlin) i šokira san se koje prekrasno misto, a da nisan prije zna za njega. Totalno idilično. Šumi rijeka, stari mlin, mostići, velike ljuljačke, ka u bajci. Eto mene uskoro nazad s armijon dice, ovo mi je novo omiljeno izletište! Klape vrhunske, ne sićan se da san tako gušta slušat neku klapsku večer. Istaka bi moje Facebook prijateljice: Klapa Putalj nadahnuto je otpivala svoje dvi pisme, a posebno me oduševila izvedba one „reklamne” – „Da mi je cimentati more”. I svi ostali bili su stvarno odlični, u bajkoviton ambijentu, i „Filip Dević” i domaćini „Florijani”, i Klapa Morbin, i „Kurjože” iz Podstrane (odličan prvi sopran), i „Štorija” iz Kaštela… Specijalno sjajna izvedba muške klape „Pasika” iz Kostanja, te bljesak legendarnog „Kamena” iz Kamena, di basa piva ćaća od našega Milana, šarmer ka i sin. Upozna san i Antu Mekinića, velikoga Poljičanina zaslužnog za održavanje Dana Mile Gojsalić, a došli su i moji dragi prijatelji Alijana Vukšić, Joško Dadić, Robert Kurbaša i mnogi drugi. Domaćini su napravili čudo, za desetku: sve čestitke za izbor lokacije, maštovit scenarij priredbe i kompletnu logistiku zaslužili su Petar Amižić, Rade Popadić i svi drugi iz organizacije priredbe. Ako ovako nastavi, Smotra klapa u Žrnovnici bit će najlipša klapska manifestacija u Dalmaciji!”
Smotra klapa će se na izletištu Antoničin mlin, održati 14. kolovoza s početkom u 20:30 sati, a čast da otvori manifestaciju pripala je klapi – domaćinu smotre, Klapi Sv. Florijan.
Uz žrnovničansku klapu nastupit će klapa: Rebatajica, Filip Dević, Salona, Kampaneli, Ankora, Krunik, Kamen i Basca.
Završite radni tjedan uz klapsku pismu i posjetite Smotru klapa u petak navečer!
Više u kategoriji: glazba
Foto: Facebook
Jelena Perko, mag. oec.