Apolitični

Klape u Otoku, fešta na Cetini

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nezaobilazni dio otočkih svečanosti u proteklom tjednu bila je klapa Sv. Luka, koja je u noći svečanosti priredila sa svojim klapskim prijateljima pravi mali klapski festival te oduševila 200-tinjak ljubitelja klapske pisme. Pod vodstvom maestra Stipe Botice Otočani su ovu predivnu klapsku večer otvorili su pjesmom „Moj Otok”.

Klapska otočka noć, uz pljesak i oduševljenje ljubitelja dalmatinske pjesme bila je odlična prilika klapskim gostima da pokažu svoje umjetničko i pjevačko znanje pa su tako nastupili muške klape Spalathos Split, Mriža Split, ženske klape Šinjorine Split, Kurjože Podstrana, muška i ženska klapa KUD-a Vrilo Han. U dvosatnom glazbenom druženju pri kraju koncerta posjetitelji su, kao što je i najavljeno, imali prigodu čuti i vidjeti goste iznenađenja.

Mnogi su očekivali neka od poznatih glazbenih imena, no domaćini su se potrudili te iznenadili sve prisutne, pa su popraćeni velikim pljeskom na pozornicu stigla četiri bivša člana otočke klape koji su u ovoj skupini od njenog osnutka 1998. godine. Zvonko Botica-Čarli, Jole Vugdelija, Ivica Samardžić i Ante Samardžić koji su okupljene u općinskoj dvorani svojim veselim nastupom podsjetili kako se prava pisma nikad ne zaboravlja. Dodajmo kako se neće dugo zaboraviti ova krasna glazbena noć posvećena dalmatinskoj klapskoj pismi zahvaljujući domaćoj klapi koja se diči imenom zaštitnika općine Otok, sv. Luke.

Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Foto: opcina-otok.hr
D. Šabić, mag. nov.