Apolitični

Klape pivaju metropoli – „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)”

Klape pivaju metropoli – „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)” sjajan klapski događaj u Zagrebu koji okupi poveći broj ljubitela  ove pisme na jednom mjestu.

Uskoro će zapivati dalmatinske klape u najkoncertnijoj dvorani u Hrvatskoj. Naime, Festival dalmatinskih klapa Omiš u suradnji s gradom Omišom i Gradskom skupštinom Grada Zagreba 32. put zaredom, organizira svečani koncert pod nazivom „Pismo moja, hrli tamo (Zagrebu na dar)” koji će se održati u petak, 4. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30.
Pokrovitelj koncerta je Gradska skupština Grada Zagreba koja godinama prati klapski nastup u našem glavnom gradu.

Klape pivaju metropoli

U programu svečanog koncerta zagrebačkoj publici će se predstaviti jedanaest najuspješnijih klapa s ovogodišnjeg jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016., i to:

1. SV. NIKOLA (m.) – Metković
2. BUNARI (m.) – Vodice
3. CESARICE (ž.) – Zagreb
4. OŠJAK (m.) – Vela Luka
5. BASCA (mj.) – Baška Voda
6. TROGIR (m.) – Trogir
7. CONTRA (m.) – Split
8. NEVERIN (ž.) – Kaštel Lukšić
9. VINČACE (m.) – Novi Vinodolski
10. ARMORIN (ž.) – Zagreb
11. MRIŽA (m.) – Split

Kroz program će nas voditi: Edita Lučić-Jelić i Branko Uvodić.

Tradicionalni svečani koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Zagrebu izuzetno je vrijedan i jedinstven klapski događaj. Na njemu se na pravi način prezentira izvorna dalmatinska klapska pjesma baš onako kako su je baštinili i izvodili naši preci diljem Dalmacije i kako je obrazloženo njenim upisom na UNESCO-ov popis nematerijalne kulturne baštine.

Sam odabir klapa, kao i kvaliteta programa koncerta, daju nam za pravo da istaknemo da će se u hramu hrvatske kulture, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održati prava svetkovina dalmatinske klapske pjesme, potvrđuje nam ravnatelj FDK Omiš prof. Mijo Stanić koji ujedno poziva zagrepčane na klapsku feštu u njihovom gradu.