Apolitični

Klapa Trogir, pola stoljeća pjesme

Malo je udruga i institucija ili pak društava koji se mogu pohvaliti s pola stoljeća uspješnog rada i djelovanja. Jedni od takvih su prijatelji dalmatinske klapske pisme, članovi klape Trogir koji ovih dana obilježavaju veliku glazbenu i umjetničku obljetnicu.

Tako su povodom pedeset godina djelovanja raspjevani momci u prepunom Kneževom dvoru i u okviru 46. Trogirskog ljeta, održali svečani cjelovečernji koncert.

Klapa Trogir, pola stoljeća pjesme, čestitamo

Uz gostujuće klape Munita, Vinčace, Sinj program je vodio dramski umjetnik Joško Ševo, a programski sadržaj kroz scenarij je osmislio maestro Joško Ćaleta.

Iznimno emotivna večer, prepuna sjećanja proteklog vremena i uspjeha nikad zaboravljenih trogirskih vokala. Tom prigodom Klapi Trogir zamjenik gradonačelnika Radovan Slade-Šilović uručio je sliku tematske faktografije, formiranu po njegovoj ideji, a u realizaciji slikarice Snježane Mayer, kao sjetu na niz detalja klapske prošlosti, ali i sadašnjih aktualnosti, dok je gradonačelnik Ante Stipčić uručio prigodne zahvale sudionicima, a klapi Trogir povelju grada Trogira.


Bravo za klapu Trogir koja se diči nazivom svog povijesnog i zaštićenog grada.