Apolitični

Klapa Tragos pjesmom ostavlja tragove…

Klapa Tragos je ovog tjedna nastupila pred brojnom publikom u Kneževom dvoru i tako još jednom dokazala da je jedna od naših najboljih klapa.
Uz izvornu dalmatinsku pjesmu izveli su obrade popularnih skladbi te neke nove pjesme, a kao gošće večeri nastupile su članice ženske klape „Orca”.
Prisjetimo se kako je Klapa Tragos iz jednog od najljepših gradova Dalmacije, „grada – muzeja”, punog spomenika i umjetnina, što je prepoznao i UNESCO, ali i grada klapa i njenih ljubitelja. Naravno, riječ je o gradu Trogiru (Tragos je starogrčko ime za Trogir), gradu koji je klapama i klapskoj pjesmi dao sve. Pravi predstavnik iz kolijevke klapske pjesme je i klapa Tragos.

Klapa Tragos…


Klapa je osnovana 1996. godine na inicijativu maestra Jakova Košćine i mladih muzikalnih srednjoškolaca, pa tada nosi epitet najmlađe klape u Hrvatskoj. Uskoro se iskristalizirala i prva postava u kojoj su pjevali: Josip Harašić, prvi tenor, Vicko Rogulj, Zdravko Marić i Dominik Martinović, Tomislav Labor, Mario Markovina, baritoni, te Ante Baričević bas.
Dobitnici su mnogih priznanja, diploma i nagrada, a osnovni cilj im je očuvanje izvorne klapske pjesme, poglavito bazena srednje Dalmacije i trogirskog kraja. Surađuju s mnogim estradnim i inim umjetnicima i klapama i kako kažu, tako će i nastaviti.