Apolitični

Klapa Sv. Florijan s novim albumom u Novoj

Uistinu vrijeme jako brzo prolazi, bar tako razmišljaju dečki iz vatrogasne klape Sv. Florijan. Naime, od njihovog prvog albuma proteklo je više od četiri godine, a ovih dan svjetlo javnosti ugledao je novi album kojeg su nazvali „Za me rojena”. Na albumu se nalazi jedanaest pjesama, svaku od njih su izdali kao najavni singl. Glazbeni autor naslovnice „Za me rojena” je Nino Treskavica na tekst Branka Slivara , a pjesma je prvi put izvedena na večerima dalmatinske pisme u Kaštelima.
Album je izašao pod izdavačkom kućom Croatia Records i pjesme među kojima su brojni hitovi, od prvog „Bila si mi sve”, „Ladna posteja”, „Izgorit ću”, „Na suncu” (Splitski festival 2015.), pa do aktualnog singla „Za me rojena”. Zanimljivo je za istaknuti kako su na spomenutom albumu i neki umjetnički gosti , pa je tako ostvarena suradnja s legendarnim Dadom Topićem u pjesmi „Valcer za kraj”, potom u pjesmi
„Di si nekad bila” s gostom glumcem Robertom Kurbašom te „Biondina” s Nives Celzijus. Podsjetimo se ljetnog vremena uz veliki hit “Biondina” kada su se popularna spisateljica i pjevačica Nives Celzijus i klapa Sveti Florijan predstavili na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama. Na lijep način započela je nova godina klapi Sv. Florijan , uz to kreću i s novim umjetničkim voditeljem, bivšim članom klape Puntari iz Omiša, Ivanom Mrmićem, te najavljuju nove klapske i zabavne pjesme, raznovrsne i kreativne nastupe na različitim smotrama, festivalima i prigodnim svečanostima.

 

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: facebook.com
D. Šabić, mag. nov.