Apolitični

Klapa “Serpentina”

Klapa „Serpentina‟ je muška klapa Ekonomskog fakulteta u Splitu koja redovito pjeva na promocijama i ostalim događajima vezanima uz matični fakultet. Klapa, osim na fakultetu, djeluje i izvan njega, a to uključuje umjetnički i stvaralački rad, suradnje, i snimanje vlastitih skladbi kao i česte nastupe na koncertima i smotrama u Splitu i okolici.

Kroz rad pokušavamo njegovati izvornu a capellu, ali podjednako tako i vokalno-instrumentalne skladbe. Glavne teme pjesama koje izvodimo su ljubavne, duhovne i domoljubne. Upravo smo sa skladbom „Mir u duši‟ nastupili na ovogodišnjem Papa festu u Solinu, a želja nam je razvijati autorski rad i dalje, te smo otvoreni za suradnju s drugim izvođačima.

Klapa je izvorno osnovana 2006. godine, a u međuvremenu je doživjela izmjene sastava, tako da u današnjem sedmeročlanom sastavu djeluje otprilike oko dvije i pol godine. Okupila nas je prvenstveno ljubav prema pjesmi i klapskom pjevanju, a vrlo drago nam je kada se na raznim smotrama susrećemo s našim kolegama i ljudima koje okupiraju slične teme i ljubavi. Vjerujemo da ćemo sve češće imati priliku pokazivati autorski rad, i upoznati se sa širom javnošću kroz buduće nastupe. Branimir Vukorepa voditelj je klape „Serpentina‟.

M. Pocrnjić