Apolitični

Klapa Neverin poziva na blagdanski koncert

Tradicionalni božićni koncert klape Neverin održat će se na Sveta tri kralja, u srijedu, 6. Siječnja, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću s početkom u 19 sati. Gosti damama iz klape su kolegice iz klape Adriaticum iz Šibenika i mlada saksofonistica Marija Vukšić. Podsjetimo kako je klapa Neverin osnovana krajem 2003. godine na inicijativu dviju članica koje djeluju u klapi i danas. U posjedu su velikog broja najsjajnijih odličja na festivalima, a s najvećim ponosom ističu peterostruku pobjedu na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš. Iz bogatog opusa izdvajamo 2012. godinu kada odlaze na EBU folk festival u Segoviju (Španjolska) kao jedine hrvatske predstavnice. Tamo su održale jednosatni koncert koji je emitiran u 84 zemlje sa svih kontinenata, čime je koncert slušalo višemilijunski slušateljski auditorij.
Uz 23 nagrade na festivalima dodijeljena im je i nagrada grada Kaštela za izniman doprinos kulturi grada te su do sada izdale dva nosača zvuka naziva „Neverin” i „Bogorodici”.
Uz temeljni repertoar izvornih dalmatinskih te skladanih pjesama, raznolikosti njihovog programa doprinose duhovne skladbe te obrade popularnih skladbi i svjetskih evergreena.
Aktualne apsolutne pobjednice Festivala dalmatinskih klapa- Omiš od osnivanja vodi Antonela Pilić-Burić.
Čestitamo na svim ovim uspjesima te vas pozivamo da u srijedu još jednom podržite djevojke iz klape Neverin.

Više u kategoriji: Glazba
Izvor i foto: facebook.com
D. Šabić, mag. nov.