Apolitični

Klapa Munita na Narodnom trgu, Zadrani radosni

Zadarska klapa Munita već treću godinu uzastopce privlači pozornost Zadrana i njihovih gostiju svojim nastupima na Narodnom trgu.

Na nastupima kombiniraju tradicijsko a cappella pjevanje s dalmatinskim pjesmama uz pratnju gitare, izvodeći ih u klapskom višeglasju na svoj, poseban način. Koncert u rodnom gradu bit će i prilika da predstave i promoviraju svoj debitantski album „Za šaku munite” u izdanju Croatia Recordsa. Za svoj prvi ovosezonski nastup u sklopu klapskih večeri u organizaciji TZ Zadar pripremili su i neka glazbena iznenađenja.

Klapa Munita na Narodnom trgu, Zadrani radosni


Zadarska klapa Munita osnovana je i započela s radom u siječnju 2013. Od samog početka djeluje u formaciji od pet pjevača, bez umjetničkog voditelja, nastojeći se i tako približiti što izvornijem klapskom zvuku. U kratko su vrijeme svog djelovanja ostvarili veliki broj nastupa, a svi su njeni članovi pjevači s višegodišnjim klapskim iskustvom u različitim drugim klapama. Prošlogodišnji su finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a često surađuju sa zadarskih glazbenicima, među kojima posebno ističu suradnju s Mladenom Grdovićem i 2. nagradu publike na Splitskom festivalu 2015. U pripremi su i novi glazbeni izazovi za ljeto 2016. U nadi kako će mnogi uživati uz klapsku pismu klape Munita donosimo vam baš ovaj spomenuti duet i video spot na pjesmu „Nek se čuje pjesma s Jadrana” i ne zaboravite doći ovog ponedjeljka(20.06) na zadarski Narodni trg u 21.00.

Izvor i foto: zadar.travel