Apolitični

Klapa Maslina, uspješna i rado slušana

Klapa Maslina jedna je od najdugotrajnijih klapa sa šibenskog područja koja se diči dvadesetogodišnjom glazbenom karijerom i suradnjom s brojnim skladateljima, poput Arsena Dedića, Andreja Baše, Krste Jurasa, Joška Banova, Dušana Šarca.
Predvođena je tenorom i solistom klape, Brankom Bubicom (dobitnik nagrade grada Šibenika 2006. godine). Na Splitskom festivalu za pjesmu „Ostala si ista“ dobili su nagradu „Toma Bebić“ za najbolju dalmatinsku pjesmu, a izuzetan uspjeh ostvarili su pjesmom Ivana Badurine, Frane Bilića i Andreja Baše „Da te mogu pismom zvati“ koja je najizvođenija klapska pjesma u Hrvatskoj.

Jednom je prilikom Arsen Dedić za klapu rekao: „Klapa Maslina legitimni je sljednik najboljeg u šibenskom pjevanju – od taverne do koncertne dvorane“. Klapa je jako tražena ne samo u našoj domovini, već i po svijetu, na raznovrsnim kulturnim i umjetničkim manifestacijama, a ovih dana kreću s predstavljanjem nove pjesme „Korak po korak“. Rad na ovoj pjesmi najavili su početkom mjeseca te od tada na svojoj službenoj Facebook stranici broje mnoge upite o kakvoj se točno pjesmi radi, a obožavatelji su iskazali veliko zanimanje.
Riječ je o posebnoj pjesmi, nastaloj iz jedne istinite priče, jednog vjenčanja u Šibeniku, a tekst i glazbu potpisuje autor Dalibor Hamar, dok je za aranžman i produkciju bio zadužen Igor Ivanović.
„Pjesma je nastala na dan vjenčanja moje kćerke, a napisao sam je doslovno u nekoliko minuta. Ide lako kada pišeš za nekoga koga voliš“ – rekao nam je autor pjesme.

Prije godinu dana klapa Maslina objavila je svoj posljednji album, a ovom pjesmom započinju rad na novim pjesmama.
„Ja sam izuzetno zadovoljan, odlično je ispalo. Ima emociju u interpretaciji, napravljen je dobar produkcijski posao. Pjesma je iskrena i lijepa. Tekst i glazbu je napisao otac, čija se kćer udavala, a kako sam bio prisutan na tom vjenčanju prije dvije godine u Šibeniku, znam da je autor Dalibor Hamar pjesmu duboko proživio, s puno emocija, radosti i tuge. Tko nema kćerku ne može razumjeti“ – rekao je g. Bubica.

Klapi želimo još puno lijepih i uhu ugodnih pjesama, a vjerne čitatelje nagrađujemo antologijskom skladbom „Da te mogu pismom zvati“.

Više u kategoriji: glazba

D. Šabić