Apolitični

Klapa Kolapjani – slavuji iz Siska

Kontinentalci uz klapsku pismu već punih 13 godina guštaju, kako u izvornim melodijama, tako i u obradama popularnih dalmatinskih melodija. Po njima su posebno prepoznatljivi, a radi se o muškoj klapi iz Siska koja nosi naziv Kolapjani.

 

Možda se pitate otkuda klapa u Sisku, no odgovor se krije u tome kako su Kolapjani koji se sastoje od deset štovatelja i zaljubljenika u dalmatinsko pjevanje, sudionici gotovo svih klapskih događaja, susreta i festivala u Hrvatskoj, a uz to redaju nagrade i priznanja za uspješan rad.
Omišani ih rado vole vidjeti i pamte ih po kvalitetnom pjevanju, kao da su rođeni Dalmatinci, a pjevaju i u Kaštelima, Pakoštanima, na susretima klapa, pa i na otocima, Bolu na Braču, ali i u Zagrebu, Samoboru, Delnicama i još mnogim mjestima Lijepe Naše. Gdje god da su došli, ostavili su za sobom ugodan melodiozni trag na radost svog Siska, u kojem su nastupili i pred 25000 mladih na Susretu hrvatske katoličke mladeži.
Imaju želju koju polako ostvaruju, a to je snimanje CD-a s vlastitim obradama dalmatinskih pjesama uz pokoji svjetski hit s kojim popunjavaju repertoar tijekom nastupa.
Kako su istinski ljubitelji ovakve vrste pjesme, dragi nam prijatelji iz Siska i ove godine uz potporu grada i svoje županije organiziraju i realiziraju klapsko druženje „Susret klapa u Sisku“ koji će se uz potporu Kolapjanki i Kolapjana održati 6. rujna u jedinstvenom ambijentu Starog grada u Sisku.

Bilo bi lijepo da i Dalmatinci posjete Sisak i dolaskom uveličaju svečanost klapskog druženja kao što Kolapjani rado nastupaju na dalmatinskim festivalima klapske pisme.

Više u kategoriji: Glazba

D. Šabić, mag. nov.