Apolitični

Klapa Kastav predstavila singl i videospot „Zalud pismu pivan”

Klapa Kastav predstavlja novi singl i videospot „Zalud pismu pivan”. Skladba „Zalud pismu pivan” je osvojila prvu nagradu žirija na 23. Festivalu zabavne glazbe Melodije hrvatskog juga – Opuzen 2016., koji je 12. kolovoza održan na opuzenskoj pjaci.

U konkurenciji dvadeset i osam novih skladbi Kastavci su naklonost žirija pridobili izvedbom skladbe kvarnerskog autorskog tima: glazba Duško Rapotec Ute, stihovi Vjekoslav Alilović, aranžman Ivan Popeskić i Saša Matovina.

Nakon velikog festivalskog uspjeha u Opuzenu u skladbi „Zalud pismu pivan” od sada možete uživati i uz videospot, koji je u režiji Roberta Kalčića klapa Kastav snimila tijekom ljetnih mjeseci.

Klapa Kastav

Klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine, objavila je četiri albuma i jedan DVD, a bilježi i brojna inozemna gostovanja u Argentini, Austriji, Brazilu, Italiji, Južnoj Koreji, Mađarskoj, Malti, Meksiku, Njemačkoj, Poljskoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Sloveniji, Srbiji i Španjolskoj. Osvojila je brojne nagrade – prva mjesta na Festivalu klapa Istre i Kvarnera u Buzetu (1999., 2002., 2004., 2007. i 2011.), zlatno olimpijsko odličje u kategoriji Folklor na 2. zborskoj olimpijadi u Južnoj Koreji (2002.), prvu nagradu stručnog žirija na međunarodnom festivalu zborova „The American International Choral Festival” u St. Louisu (2010.), a dva puta (2009. i 2011.) je klapa dobila nagradu Primorsko – goranske županije za ostvarene rezultate na području unapređenja kulture.