Apolitični

Klapa Jacera nošeni burom do uspjeha

Klapa Jacera o sebi piše ovako: Okupili smo se 15. 2. 2012. kada je u Šibeniku pao veliki snijeg i temperatura se spustila ispod nula stupnjeva koja se nije zapamtila još od 1952. i količina snijega nošena jakom burom… od tuda i naše ime – JACERA jer se u Šibeniku kad je hladno kaže: ledeno ka u jaceri…

Klapa Jacera je nastupala na nekoliko smotri klapa: u Vodicama, Murteru, Kistanjama. Također je sudjelovala na dva humanitarna koncerta i večerima Šibenskih klapa koje se održavaju na Maloj loži u Šibeniku već nekoliko godina. Klapa je na 47. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu na Večeri klapa debitanata osvojila I. nagradu stručnog povjerenstva i osigurala nastup u izbornim večerima Festivala. Mi nismo hladni poput našeg imena, potvrđuju iz klape, već naprosto ostavljamo topli trag klapske pjesme u mjestima gdje nastupamo. I to nas veseli. Inače u stvarnosti je ‘jacera’ frižider na brodu za pohranu ulovljene ribe, a naša klapa je idealna za pohranu lijepih i ugodnih klapskih pjesama.

Na kraju predstavimo klapu: 1. tenor – Josip Grubišić; 2. tenori – Mirko Rupić i Ivan Sarić; baritoni Antonio Glujić i Marko Terzić; basovi- Kristijan Mikulandra, Ivo Pamić i Miroslav Bilušić. Klapu u glazbenom smislu vodi Elijana Trutin Šupe.

Klapi želimo puno uspjeha!

Izvor: FDK Omiš
Više u kategoriji: glazba
D. Šabić, mag. nov.