Apolitični

Klapa Čiovo pjesmom ljubi…

Klapa Čiovo promovira i njeguje već punih 11 godina tradicijsku dalmatinsku klapsku pismu, posebno s područja grada Trogira i njegove okolice i to, kao ističu, jako uspješno i s velikim zadovoljstvom. Ponašaju se kao dobro društvo, svugdje rado viđeno, kazao bi njihov voditelj, Jakov Koščina, s kojim smo se družili na jednom od nastupa u Dalmatinskoj zagori. Evo što nam je Jakov tom prigodom rekao:

– Mi smo klapa iz Slatine na Čiovu, iz lijepog i turističkog mjesta i rado nastupamo i pjevamo na ovakvim prigodnim folklornim večerima, pa ćemo večeras ispjevati nekoliko starih pjesama trogirskog kraja te tako njegujemo i čuvamo našu baštinu, a ove pjesme poput Sveti Ivane od Trogira i druge mogu se naći u legendarnim zbornicima.
Klapa se pojavljuje i na festivalskim pozornicama Dalmacije, bili su i u Omišu na tamošnjem Festivalu dalmatinskih klapa, a posebno ističu emotivan nastup na prošlogodišnjem Splitskom festivalu na Prokurativama s pjesmom posvećenom Vinku Coci – „Devet slova”. S Vinkom su bili posebno vezani prijateljski, pjesmom, druženjem, jednostavno rečeno, s njim su puno vremena proveli na putovanju, nastupima, u prigodnim trenutcima i slično. Naš sugovornik najavljuje i skorašnje nastupe u Sloveniji gdje su na sreću i njihovo zadovoljstvo, traženi i jako dobro prihvaćeni, a u ljeto ih očekuju promocije i nastupi na smotri klapa u Murteru, Pašmanu, Klisu i drugdje.
Puni elana i zanosa, dečki iz klape Čiovo, samo naprijed! Želimo vam uspjeh i dobru zabavu, a vama čitatelji, pružamo zadovoljstvo s pjesmom klape Čiovo i Vinka Coce – „Kora i pupa”.

Više u kategoriji: glazba, kultura
D. Šabić, mag. nov.