Apolitični

Klapa Cambi u Vodicama s pjesmom „Slijepi putnik”

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca predstavit će se na CMC festivalu u Vodicama (11. lipnja) s pjesmom „Slijepi putnik” s aktualnog albuma „Ako tako triba bit”.

„Slijepi putnik” mogao bi pomalo iznenaditi obožavatelje klape s obzirom na to da se Cambi ponovno usudio izaći iz okvira klasičnog klapskog pjevanja i okušati se u, za njih, potpuno atipičnom glazbenom izričaju.
– Pjesma pomalo intrigantnog naslova „Slijepi putnik” pjeva o neuzvraćenoj ljubavi, ali na jedan drugačiji način od očekivane balade s obzirom na tematiku. Brži ritam i agresivnije solo dionice u najvećoj su mjeri ostvarili ono što je autor glazbe i teksta Matko Šimac zamislio, a to je da iz sjetnog i pomalo tužnog teksta na kraju dobijemo jednu bržu, pozitivniju, da ne kažem i veseliju stvar. – rekao je Alen Babić, bariton klape.

– Pjesmu „Slijepi putnik” izvest ćemo uskoro na CMC festivalu u Vodicama, te se nadamo da će publika tamo, a i putem radio postaja koje će je, nadam se, puštati u eter sa zadovoljstvom prihvatiti jedan malo drukčiji klapski zvuk. U svakom slučaju, svima preporučujem da je poslušaju. – zaključio je Alen.


Izvor i foto: cmcfestival.com