Apolitični

Kino na otvorenom u Splitu

Ljetni period nudi brojne mogućnosti zabave, a jedna od njih je gledanje filmova pod vedrim nebom, što umjetnički ambijent filmske priče čini još ugodnijim i interesantnijim.

Osim programa koje je ovo ljetno Splićanima priredilo Ljetno kino Bačvice, stanovnici i posjetitelji grada i ove nedjelje, 28. kolovoza imat će priliku postati dio atmosfere kina na otvorenom na starom splitskom groblju Sustipanu gdje će se održati projekcija filma u sklopu događaja Kino na otvorenom.

Iz organizacije Kina na otvorenom pozivaju sve ljubitelje filma da se priključe i upotpune događaja i iskustvo gledanja filma u dobroj atmosferi pod zvjezdanim nebom grada. Projekcija francuskog filma La Famille Bellier iz 2014. godine započet će u 22 sata, a prostor na Sustipanu, za sve zainteresirane bit će otvoren i ranije gdje će se svi prisutni moći zabavljati uz laganu muziku i dobro društvo.

La Famille Bellier

Ako se već niste odlučili prisustvovati Kinu na otvorenom, uputit ćemo vas u filmsku priču koja će se prikazivati na platnu splitskog Sustipana.

Najavljeni film La Famille Bellier francuska je višestruko nagrađivana komična obiteljska drama, redatelja Erica Lartigaua. Naime, film je zaradio šest nominacija na 40. izdanju nagrade Cesar, a jedna od glavnih glumica, Louane Emera, utjelovivši lik šesnaestogodišnje Paule Bellier odnijela je nagradu za najbolju glumicu. La Famille Bellier obiteljska je priča o glazbeno talentiranoj djevojci koja se brine za gluhonijeme roditelje i brata, ali i priča koja na komičan način donosi jednu divnu životnu ispovijest.

Događaj Kino na otvorenom okuplja sve ljubitelje filma kojima je ideja o filmu pod vedrim nebom zanimljiva i romantična pa se vjeruje da će odaziv biti dobar. U prilog k tome ide i činjenica da je ulaz na Sustipan besplatan, pa vjerujemo da će ova filmska večer biti vjetar u leđa još brojnim ovakvim događanjima u gradu.

Iz organizacije najavljuju da će u slučaju lošeg vremena projekcija biti odgođena, ali da će o svemu posjetitelji biti obaviješteni na vrijeme na facebook stranici događaja https://www.facebook.com/events/193056697780566/.

Kino na otvorenom odlična je prilika za druženje u prirodi i uživanje u gledanju filma u ljetnom ambijentu, stoga preporučujemo da ne propustite ovaj zanimljivi filmski događaj.