Apolitični

Kino Mediteran u parku Stobreč

Tri dana za redom Kino Mediteran seli u park Stobreč gdje će 23., 24 i 26. kolovoza svim prisutnim ljubiteljima filma priuštiti tri ugodne kulturno-zabavne večeri.

Kino Mediteran

Kino Mediteran projekt je u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split, a u obliku putujućeg kina unazad nekoliko godina obilazi mjesta hrvatskog Jadrana u želji promoviranja filmske kulture u manjim sredinama gdje je ljubav za film pomalo zanemarena otkako su brojna kina zatvorena. Iako se program odvija tijekom cijele godine, glavnina projekcija održava se u ljetnim mjesecima kada Kino Mediteran putujući dalmatinskim područjem ponovno vraća osjećaj za kulturu gledanja i uživanja u filmu.

Iz organizacije projekta Kino Mediteran mislili su na sve, pa tako program obiluje domaćim, europskim i svjetskim filmovima, a poseban program odvija se i za najmlađe. Isto tako, ni posjetitelji gradova i manjih mjesta u kojim se odvija program Kina Mediteran neće se naći u neugodnoj situaciji jer su svi filmovi prevedeni na dva jezika, stoga nitko nema opravdanje za nedolazak na ovako zanimljivo kulturno događanje.

Kino Mediteran Stobreč

Ovog utorka, 23. rujna, Kino Mediteran se sa svojim bogatim kulturno-filmskim programom seli u Stobreč gdje će publika mještana i posjetitelja Stobreča biti dio kulturne manifestacije buđenja ljubavi prema filmu.

Treću godinu uzastopce Udruga Naš Stobreč konstruktivno surađuje s Kinom Mediteran, pa se tako i ove godine u Stobreču sprema prava filmska poslastica koja će ljubitelje filma uveseljavati čak tri večeri.

Prvu večer festivala na kino platnu prikazat će se brazilski humorna drama „Druga majka”. U srijedu 24. kolovoza domaća redateljica Bruna Bajić predstavit će dokumentarni film „Modri kavez”, a posljednju večer festivala gosti će moći pogledati francuski film Samuela Benchetrita „Priče s asfalta”.

Kino Mediteran projekt je hvale vrijedan zbog pozitivnog cilja buđenja svijesti o filmu u područjima gdje je taj kulturno-umjetnički segment pomalo zaboravljen, stoga veseli činjenica o brojnim suradnjama dalmatinskih gradova i ovog zanimljivog projekta.

Svi zainteresirani pozvani su u Stobreč da svojom prisutnošću uveličaju projekt poticaja razvoja ljubavi prema filmu te uživaju u pravoj ljetnoj večeri pred kino platnom.