Apolitični

Kino Mediteran u Omišu

Festival mediteranskog film ili Kino Mediteran nastavlja se i u jesenskim uvjetima, a ovoga puta na redu je grad Omiš. Program Kina Mediteran u Omišu će se održati 20. listopada, a projekcije će se moći pogledati u Ilirskom sjemeništu.

Program Kina Mediteran Omiš organiziran je u suradnji s Centrom za kulturu Omiš i Turističkom zajednicom grada Omiša.

Program Kina Mediteran za sve generacije

Ovoga četvrtka u Ilirskom sjemeništu imat ćete priliku pogledati dvije projekcije koje organizira Kino Mediteran Omiš. Cijena ulaznica za obje projekcije iznosi 20 kuna. Prva projekcija zakazana je za 18:30, a prikazivat će se sinkronizirani film za djecu Čarobna kupka doktora Proktora. Film je nastao prema književnom predlošku svjetskog bestselera Joea Nesbøa, a glavni protagonist jest pomalo neobični doktor iz naslova filma.

U 20:30 prikazivat će se hrvatski film Gazda u režiji Darija Juričana. Film Gazda dokumentarni je film koji je i prije svoga prikazivanja izazvao komešanje javnosti i svih koji bi se mogli prepoznati u priči o tranziciji, privatizaciji i korporaciji. Film je temeljen na podacima vezanim uz tvrtku Agrokor i Ivicu Todorića, a priču iz prve ruke donosi i otac samoga redatelja, Ljudevit Juričan, koji je 40 godina radio u Konzumu. Činjenica da je najveći lanac kina odbio prikazati film Gazda čini ga još zanimljivijim, a kino publici dodatno raspaljuje maštu zbog onoga što će se u filmu prikazati.

Podsjetimo, Kino Mediteran projekt za osnovni cilj ima revitalizaciju kina u Dalmaciji, u manjim gradovima i mjestima gdje je kultura gledanja filmova u kinima u zaostatku, uglavnom zbog tehničkih nemogućnosti. Ovo ljeto projekt Kina Mediteran podsjetio je brojne hrvatske otoke i gradove gdje je organizirao gledanje filmova na otvorenom. No, ovim projekcijama Kino Mediteran Omiš dokaz je da projekt može zaživjeti i u jesenskim vremenskim uvjetima.

Iz organizacije Kina Mediteran Omiš pozivaju sve zainteresirane ljubitelje filma da dođu i podrže ovaj projekt jer je zabava i ugodna večer uz filmove zagarantirana.