Apolitični

Kino mediteran Imotski

Dobra vijest za sve filmoljupce koji se ovaj vikend nađu u Imotskom!

U sklopu Kina mediteran, u Imotskom će se u naredna tri dana prikazivati dvije europske i jedna južnoamerička filmska projekcija te se svi zainteresirani pozivaju da dođu i budu dio ove kulturno-filmske organizacije.
Kino mediteran i grad Imotski njeguju svoj odnos od samih početaka organiziranja ovog filmskog projekta, točnije od 2012. godine, a ove godine termini prikazivanja filmova rezervirani su od 22. do 24. srpnja.
2012. godine, kada je Kino mediteran započeo sa svojim djelovanjem pridružili su mu se brojni hrvatski gradovi, a među njima je bio i grad Imotski, već poznat u svijetu kulture kao grad koji potiče i razvija različite vidove umjetnosti.

Kino mediteran Imotski

 

Projekt Kina mediteran zamišljen je kao proces ponovnog buđenja kulture gledanja filmova u kinima brojnih hrvatskih gradova te poticanja gledanja kino projekcija u nekim manjim mjestima u kojim to još nije bilo moguće. Projekt se glavnom odvija u ljetnom periodu, ali nije rjetkost da se u njegovoj organizaciji neki filmovi prikazuju i u zimskim mjesecima. Zbog dvojezičnih titlova, Kino mediteran je poznat i pozitivno ocjenjen od brojnih turista koji su pri posjetu Hrvatskoj upoznali čari ove organizacije. Zahvaljujući sve većem broju ljudi koji su prepoznali kvalitetu Kina mediteran, projekt napreduju, pa se uz potporu Ministarstva kulture dodatno razvija i širi na sve veći broj destinacija.
Grad Imotski, i ove godine s ponosom predstavlja program projekta pa će se u tri dana na imotskom kino platnu prikazati film brazilske kinematografije Druga majka, te dva francuska filma Sve što dolazi i Priče s asfalta. Svaki dan prikazat će se drugi film i to s početkom u 21 sat na prostoru kod crkvice na Topani.
Ne sumnjamo i u ovogodišnji uspjeh suradnje Kina mediteran i grada Imotskog te sve zainteresirane ljubitelje filma pozivamo da prisustvuju događaju i upotpune ambijent ljetne filmske večeri u Imotskom.