Apolitični

Kineskoj verziji TikToka mlađi od 14 g. će moći pristupiti samo 40 minuta dnevno

Kinezi nastavljaju s prilično radikalnim potezima s kojima žele zaštititi mlade od problema koji im prijete kada previše vremena provode u online svjetovima.

Kinezi ne misle stati s ograničenjima za mlade kada je u pitanju korištenje mobilnih uređaja. Prvo su udarili po videoigrama te mlađi od 18 godina sada mogu igrati igre samo tri sata – tjedno. Mnogi mladi, ali i oni stariji provode više od tri sata dnevno s mobitelom ili kontrolerom u rukama, no kako neka istraživanja pokazuju da previše vremena pred ekranima, osim kratkovidnosti, može uzrokovati i mentalne probleme, Kinezi su odlučili ograničiti to vrijeme za mlade.

Također, kineska vlada nije previše sklona niti internetskim celebrityjima, odnosno influencerimaInfluencere najviše prate na društvenim mrežama, a jedan od najpopularnijih mreža u posljednje vrijeme jest TikTok. Ova je mreža naročito popularna među mlađim korisnicima diljem svijeta pa tako i u Kini gdje ByteDance ima verziju drukčijeg imena – Douyin. Kineska verzija ove mreže sada je dobila poseban mod za mlade koji je namijenjen onima ispod 14 godina kojima će se vrijeme njena korištenja sada ograničiti. I to prilično.

Kako su objavili iz ByteDancea, mlađi od 14 godina neće moći koristiti njihovu aplikaciju između 6 ujutro i 10 navečer, a tijekom tih 16 sati moći će je koristiti samo 40 minuta.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay