Apolitični

Kineska centralna banka uvela nove zabrane za kriptovalute i srušila vrijednost bitcoina

Kinezi žele stati na kraj svim transakcijama s kriptovalutama te je centralna banka najavila kako su sve transakcije s kriptom u toj zemlji zabranjene.

Kineska centralna banka objavila je ovaj tjedan kako su sve transakcije kriptovaluta u toj zemlji ilegalne i strogo zabranjene. Naglasili su kako bi bitcoin, ether i druge popularne kriptovalute mogle poremetiti kineski financijski sustav te da se koriste za pranje novca i druge kriminalne radnje. Kako do toga ne bi došlo te kako kripto ne bi oslabio i ugrozio kontrolu koji partija ma nad financijskim sustavom, donijeli su odluku čije su posljedice odmah vidljive na burzama kriptovaluta na kojima su ponovno potonuli bitcoin, ether i druge kriptovalute.

S obzirom na to da je Kina jedno od najveći tržišta kriptovaluta, jasno je da svaka odluka iz Pekinga utječe na cijelo tržište.

Kineskim bankama već je zabranjeno provoditi transakcije u kriptovalutama, a u svibnju ove godine kineski regulatori objavili su novo upozorenje svim bankama i tvrtkama za plaćanje u kojem su ih upozorili da im nije dopušteno nuditi usluge koje na bilo koji način uključuju kriptovalute. Također, udarili su i na rudarenje kriptovaluta koje je također zabranjeno.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay