Apolitični

Kemičar s diplomom umjetnika izlaže u staroj vijećnici, dođite

Rođeni Splićanin, akademski slikar, Neno Mikulić sa završenim Kemijsko-tehnološkim fakultetom, počeo se baviti s karikaturom i stripom, pa je tako malo po malo zavolio crtanje, likovnost te izradu skulptura. Trenutno izlaže u splitskoj staroj gradskoj vijećnici do kraja svibnja.

Upisao je  i diplomirao slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi prof. Gorkog Žuvele. Tijekom svog umjetničkog rada splitski umjetnik, koji u sebi nosi gene Prološca i Sinja, od 2001. godine odradio je niz samostalnih izložbi u Splitu, Šibeniku, Bolu na Braču, Kaštelima, a od 2004. predstavlja se javnosti na grupnim izložbama u Zagrebu i u drugim krajevima Lijepe Naše. Sjećamo se da je u travnju 2006. godine u staroj splitskoj jezgri sa svojom djevojkom slikaricom Tisjom Kljaković otvorio galeriju „Brod u boci”. Nedavno je u staroj splitskoj vijećnici u središtu grada otvorio samostalnu izložbu koju je nazvao „UROBOROS” koju možete pogledati do kraja mjeseca.
Posjetili smo izložbu i razgovarali s njenim autorom koji sve češće dobiva pozive van granica zemlje, pa čak i iz Amerike, kako bi prikazao svoje uratke (fotografije, skulpture) koji su intimno povezani s kopneno-morskim i ljubavno-romantičnim motivima (Dalmacija, more, sunce, brodovi, morske životinje…).

Video:Teo Peričić