Apolitični

KBK Mornar – Split, Rimini

U vremenu od 06.-14. rujna 2014., u Italiji se u gradu Riminiju, održalo Svjetsko prvenstvo u kickboxingu, za uzraste kadeta i juniora. Nastupilo je ukupno 2007 natjecatelja iz 65 država i 5 kontinenata.

Nastupilo je ukupno 86 reprezentativaca sa 101 startom, u disciplinama Point Fighting, Light Contact, Kick Light, Full Contact, K-1 Rules i LowKick.

Hrvatska kickboxing reprezentacija je postigla izvanredan uspjeh osvojivši ukupno 9 zlatnih, 8 srebrnih i 16 brončanih medalja, čemu treba pridodati i 7 brončanih medalja dobivenih ždrijebom.

KBK Mornar predstavljalo je 6 boraca sa ukupno 7 startova, te su ostvarili vrhunski rezultat osvojivši 4 medalje ( 1 zlato i 3 srebra ).
U starijim kadetima nastupila je naša najmlađa članica ( disciplina light contact +65kg ) i nakon europskog zlata osvaja svjetsko srebro čime pokazuje da joj je mjesto u Svjetskom vrhu. Lucija na svom putu prema finalu pobjeđuje reprezentativku Indije i Engleske dok je u finalu za nijansu zaustavljena od reprezentativke Turske, moramo uzeti u obzir da je Luce u finalu nastupila sa ozljedama i unatoč tome pružila vrhunsku izvedbu.

Aktualna dvostruka svjetska prvakinja Ela Filipović ( srebrena medalja light contact +70kg i zlatna medalja semi contact +70kg ) sada je postala trostruka svjetska juniorska prvakinja. Članica splitskog Mornara, koja je ponikla u Mawashiju, ove je godine osvojila seniorsko prvenstvo Hrvatske iznad 19 godina, te je najuspješnija hrvatska natjecateljica do 19 godina.

Ela je bila svjetska i europska kadetska prvakinja do 16 godina, te je napravila još bolji rezultat u juniorkama, a nadamo se da će tako nastaviti i u seniorima dogodine. Ela je inače polaznica prve godine kineziološkog fakulteta.

Mate Labrović ( low kick +91kg ) osvaja srebrenu medalju u kraljevskoj superteškoj kategoriji, na putu u finale pobjeđuje Mađara dok je u finalu zaustavljen od predstavnika Srbije. Jednom riječju možemo opisati Matu ” nevjerojatan ” momak i sportaš … dolazi u klub prije godinu dana i svojim upornim i konstatnim radom dolazi do prvaka Hrvatske u 3 discipline ( full, low kick i k-1 style ) i na taj način osigurava svoje mjesto u reprezentaciji. Iako živi u Glavicama ( 45km ) od Splita ne propušta niti jedan trening ovo ljeto i s ponosom možemo reći da njegovo vrijeme tek dolazi.

Marko Milun ( low kick -86kg ) na žalost ostaje bez medalje, ali njegov nastup je svakako vrijedan svake pohvale. Ždrijeb nije bilo naklon Marku te mu u pretkolo dodjeljuje reprezentativca Rusije koji pobjeđuje malom bodovnom razlikom. Marko isto kao i Mate ne propušta niti jedan trening iako i on živi 20km od Splita ( Dicmo ) i njegov napredak od prošle godine je uvelike primjetan. Marko je ove godine osvojio državno prvenstvo u tri discipline low kick, full i k-1 style i svakako i njegovo vrijeme tek dolazi.
Luka Lozo ( low kick -67kg ) kao i Marko nije imao sreće u ždrijebu koji mu u prvom kolu dodjeljuje predstavnika Rusije od kojeg Luka gubi podijeljenom odlukom sudaca 2:1. Luku su kroz pripreme pratile konstatne ozljede ( koljeno, prst..) i usprkos 60 % odrađenim pripremama odrađuje dobru borbu, ali ipak ostaje gorak okus jer taj isti Rus odlazi do finala turnira. Uvjereni smo da će Luka ( ovogodišnji prvak Hrvatske u fullu, low kicku i k-1 stylu) raskoš svoga talenta pokazati dogodine u seniorskim vodama.

Tomislav Dadić ( K-1 style -67kg ) još jedan dragulj naše škole pruža vrhunski nastup protiv reprezentativca Poljske koji ga pobjeđuje u jednoj od boljih borbi turnira. Tomo je svakako pružio jednu od boljih borbi dosadašnje karijere i pokazao da na njega možemo računati u seniorskim vodama.
U pratnji boraca bili su klubski treneri Dario Jurišić, Milorad Velemir i klubski sudac Ivan Ješić.

Više u kategoriji: Šport

D. Šabić, mag.nov.