Apolitični

Kazalište Mala scena postaje dio „Zmajeva gnijezda”

„Zmajevo gnijezdo” projekt je kojeg su još u lipnju stvorila brojna hrvatska kazališta za djecu, a u kampanji koja traje još nekoliko dana priključit će im se i kazalište „Mala scena” glumice Vitomire Lončar.
Nakon Kazališta Smješko, Lutkarskog studija Kvak, Teatra Puna Kuća, Tirene, Tigra i Trigo Cirkusa, veseloj kazališnoj družini za djecu pridružit će se i kazalište „Mala scena” te tako postati dio kazališnog klastera i nastaviti njegovati tradiciju čije su temelje sagradili glumica Vitomira Lončar i njen suprug Ivica Šimić.


Budući da je bračni par Lončar – Šimić pred umirovljenjem, svoj su projekt Male scene odlučili ostaviti u dobrim rukama kako bi napredak kazališta održao svoj kontinuum. U dogovoru s kolegicom Norom Krstulović, kazalište „Mala scena” odlučilo se priključiti projektu „Zmajevog gnijezda” i tako nastaviti svoj rad. Sedam neovisnih kazališta tako bi u jednoj zajednici dobilo prostor za pokuse i izvedbe, a kultura dječjeg kazališta novo lice i mogućnost rasta i napretka.
Unutar „Zmajeva gnijezda” svako kazalište zadržat će svoj identitet, ali će koordinirati međusobno rad jedni s drugima. Vitomira Lončar naglasila je da će Ivica Šimić i ona sudjelovati naredne dvije godine u programa kazališta „Mala scena” te će na taj način organizirati realizacije kazališnih komada suvremenih hrvatskih autora koji su već u pripremi.

Kazalište Mala scena


Svi partneri „Zmajevog gnijezda” godišnje će imati barem jednu premijeru, što zapravo znači da će se broj predstava na Medveščaku povećati, a publika će moći uživati u novom ruhu hrvatskog dječjeg kazališta.
Iz organizacije najavljuju velik broj predstava za različite uzraste te kontinuiran rad cijele skupine koja bi svojim trudom i ljubavi prema kazališnoj umjetnosti osigurala siguran napredak hrvatske dječje kazališne scene.


Kazalište „Mala scena” svojim kvalitetama njegovanja suvremenog i društvenog repertoara dječje kazališne umjetnosti te višegodišnjim iskustvom na kazališnoj sceni, savršeno se uklopilo u program „Zmajeva gnijezda”, tako da jedva čekamo vidjeti što je sve ova vesela kulturno-umjetnička družina pripremila za male ljubitelje kazališta.