Apolitični

Kazališta se dižu iz ruševina: Komedija nakon obnove sutra otvara vrata, Gavella mora čekati

Dok nema krova, Gavella igra na sve strane, raširila se kao kakvo bulevarsko kazalište. Igra i na ulici i na travi i kod dobrih domaćina

Ljudi žele svoj život natrag, a mi, umjetnici, moramo opravdati svoje postojanje na svijetu, pa i u najtežim vremenima. Zato kazalište Komedija 2. listopada otvara publici svoja vrata koncertnom izvedbom “Grofice Marice” i beskrajno se veselim povratku svojoj ulozi – najavljuje primadona s Kaptola, sopranistica Sandra Bagarić.

Dok Gradsko dramsko kazalište Gavella, jednako stradalo u potresu, namjerava otvoriti svoja vrata 1. siječnja 2021., Gradsko kazalište Komedija – čija je zgrada u vlasništvu susjednog franjevačkog reda koji više ne stanuje na Kaptolu nakon potresa, a zgrada uprave teatra u vlasništvu Nadbiskupije – ovih je dana u završnim radovima prije nego što pozove publiku u gledalište.

U listopadu će u Komediji igrati “Grofica Marica”, “Brat bratu”, “Mamma mia”, “Legenda o svetom Muhli”, “Tulum u samostanu”, “Čarobni Broadway”, “Zaljubljeni Shakespeare”. Predstave “Najstariji zanat” i “39 stepenica” s izdvojene scene Kontesa na Trgu bana Jelačića sele se također na Kaptol. Hit predstava “Jesus Christ Superstar” zasad se neće izvoditi zbog epidemioloških razloga i prevelikog broja izvođača na sceni. Svoj 70. rođendan Komedija će obilježiti gala koncertom “70 nam je godina tek”. Na njemu će se, uz ostalo, izvoditi brojni hitovi iz najpoznatijih mjuzikala i opereta.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay