Apolitični

Na kavi s Teslom u Zagrebu

Zagreb odnedavno ima još jedno zanimljivo mjesto za dnevnu i noćnu zabavu. Ne sumnjamo da je ponuda cool mjesta u Zagrebu izdašna, ali sada, ako poželite, možete popiti kavu i s Nikolom Teslom.

No šalu na stranu, Tesla se ipak nije nikakvim čudom vratio u Zagreb, već je njemu u čast otvoren smart bar koji nas je svakako ugodno iznenadio i razveselio.
Svjetski poznati samozatajni ekscentrik, Nikola Tesla, znanstvenik i izumitelj kojeg vežemo uz brojna postignuća s polja elektrotehnike i fizike, sada u Zagrebu ima svoje mjesto gdje su svi njegovi veći izumi na jednom mjestu prezentirani, a sve to u opuštenom barskom stilu.

Na kavi s Teslom

Naime, u zagrebačkoj Horvaćanskoj cesti otvoren je Tesla’s smart bar, posebno mjesto za zabavu koje svakim centimetrom svog prostora veliča lik i djelo ovog zanimljivog znanstvenika bez kojeg danas ne bismo poznavali struju onakva kakva jest, a svijet, kao takav, ne bi funkcionirao na nama poznat način.
Pod stropom oslikanim shemom Tesline zavojnice, jednim od najvažnijih Teslinih postignuća i izuma, uređenje ovog zanimljivog bara odiše svime što je iza sebe ostavio ovaj bezvremenski znanstvenik. Drveni stolovi i zatamnjena stakla odaju atmosferu koja se pripisivala Teslinom životnom stilu, povučenom i misterioznom, a prešetavajući se barom svakako bacite oko na pod i zidove koji su oslikani brojnim shemama Teslinih zamisli i izuma.
Osim zanimljivog uređenja i ponuda bara je zadivljujuća. Izuzev standardne ponude koju nude kafići, u Tesla’s smart baru možete se počastiti velikim izborom različitih vina. Zadivljujuća je i ponuda svjetskih i domaćih piva, a u ove ljetne dane razveselit će vas i vijest da će za vas u Teslinu baru pripremiti i osvježavaju smoothie voćni napitak.
Iz Teslinog bara poručuju da je to mjesto u kojem se energija jednostavno oslobađa, a pozitivna vibra se stvara pod najvećom zavojnicom u gradu. Temelji su dakle postavljeni, pozitivne energije neće nedostajati, ali u spoju s energijom zadovoljnih gostiju produkt je nevjerojatan. Vjerujemo da bi i sam Tesla bio zadivljen zagasitom atmosferom i ponudom koja se može pronaći u baru, pa nam preostaje samo da se, nakon što posjetimo ovaj bar muzejskom etiketom Tesli u čast, potpuno opustimo i pokušamo osjetiti energiju u Teslinu stilu.