Apolitični

KAVA PRIPREMLJENA KOD KUĆE MOŽE KOŠTATI ČAK 70 PUTA MANJE NEGO ONA U KAFIĆU!

Tijekom globalne karantene veliki broj ljudi je otkrio ljepotu profesionalnog kuhanja kave kod kuće, nalik remek-djelu pravoga bariste. Taj pothvat nije više tako težak jer danas postoje superautomatski aparati za kavu koji napitke od kave mogu pripremiti uz samo jedan dodir ikonice na zaslonu

Nadalje, macchiato u kafićima u bližem centru Zagreba u prosjeku košta 10 kuna. U slučaju da osoba pije jednu kavu svaki dan na poslu, to znači da će u godini dana potrošiti 2500 kuna samo na kavu, odnosno 3650 kuna ako je pije i vikendom u kafiću.

Posebni motivator za otkrivanje bariste u sebi može biti i činjenica da priprema kave kod kuće košta puno, puno manje nego naručivanje iste u kafiću. Zapravo, cijena kave pripremljene kod kuće iznosi u prosjeku 14 lipa, što je 70 puta niža cijena od kave u kafiću. Do ove brojke smo došli prema slobodnom izračunu koristeći dostupne podatke o cijeni električne energije i vode za kućanstva u Zagrebu te prosječnoj maloprodajnoj cijeni kave i mlijeka na tržištu.

Prema tome, sljedeći puta kada vas pitaju gdje je najbolja, a pritom najjeftinija kava u kvartu, slobodno recite: „Kod mene doma“.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay