Apolitični

Kaštelanske mažoretkinje plasirale se na Europsko prvenstvo mažoretkinja!

U organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, proteklog vikenda pod pokroviteljstvom grada Križevaca u Križevcima održan je 28. Državni turnir velikih formacija za Europsko i svjetsko prvenstvo i IX. International majorettes festival u mažoret plesu. Natjecateljski festival mažoret plesa pratile su licencirane sutkinje Ana Petek, Danijela Mišar, Nataša Kranjec i Tea Ban, dok je delegat bila predsjednica SMPTH-a Željka Banović.


Na natjecanju je sudjelovalo 17 klubova članova SMPTH i Urshine mažorete (Kočevje, Slovenija), a natjecatelji su izveli 112 novih koreografija. Mažoretkinje grada Kaštela koje djeluju u sklopu Kulturno-umjetničkog društva Korak, nastupile su na IX. International majorettes festival s 2 koreografije te su donijeli kući 2 medalje.
Mia Jerković i Katarina Džolić osvojili su 1. mjesto u disciplini Duo-trio pom-pon seniori, dok je Mia Jerković u disciplini solo pom-pon seniori osvojila 3. mjesto.
Mažoretkinje grada Kaštela ostvarile su pravo sudjelovanja na Europskom prvenstvu koje će se održati od 7.do 10. srpnja 2016. g. u Puchovu/Slovačka. Čestitamo djevojkama iz Kaštela i želimo im sjajan uspjeh na Europskom prvenstvu mažoretkinja!

Izvor i foto: kastela.hr