Apolitični

Kaštelani zovu na svoje Dane kazališta

Kaštelansko kazalište u budućnosti se vidi kao jedno od gradskih kulturnih centara iz kojeg se šire nove ideje i nova razmišljanja o kazališnoj umjetnosti zbog čega promovira nove forme u skladu sa svjetskim spoznajama i suvremenim tokovima. Programom “Dani kaštelanskog kazališta” ova razmišljanja u potpunosti potvrđuju.

Kaštelansko kazališno stvaralaštvo tako će biti pozicionirano u gradski kontekst te će povući i ostale kulturne udruge u gradu prema kvalitetnijem stvaralaštvu. Taj cilj moguće je dostići jedino beskompromisnim zalaganjem za umjetničko kazališno stvaranje. A da rade i djeluju upravo na ovim smjernicama potvrđuju dani pred nama koje su nazvali „Dani kaštelanskog kazališta” s kojima žele dodatno kulturno oplemeniti svoj kraj i pozvati sve ljubitelje kazališta da im se pridruže.
Iz godine u godinu članovi Kaštelanskog kazališta trude se proširiti svoj rad, pa su tako za ovu ove osmislili puno zanimljivosti za najmlađe, a u program su uvrstili i dvije kreativne radionice obrazovnog karaktera. Potporu dolaze dati i dragi prijatelji iz Mediterana koji donose film za djecu i odrasle. Kao i svake godine Dane kazališta otvaraju poslasticom, a ove godine to je „Teatro Verrdi” koji je gostovao i na Marulićevim danima. Tradicionalno, Dane zatvaraju s novom predstavom Kaštelanskog kazališta „Smrtni grijesi” u režiji Roberta Raponje. U Kaštelanskom kazalištu se toplo nadaju kako ćete pogledati što više izvedbi, predstava i dužiti se na obostrano zadovoljstvo onih koji pripremaju program i onih koji sa željom dođu pogledati kulturna zbivanja.


Program 6. Dana Kaštelanskog kazališta:

Petak 6. svibnja s početkom u 20 sati – Vladan Desnica, „Igre proljeća i smrti”, Teatro VeRRdi
Subota 7. svibnja s početkom u 20 sati – Ian McWethy, „9 najgorih prekida svih vremena”, Pax
Nedjelja 8. svibnja s početkom u 16 sati – Dječja radionica stop animacije; u 20 sati Izbor projekcija s 5. smotre Kino Klub Split
Petak 13. svibnja s početkom u 20 sati – Slawomir Mrožek, „Emigranti”, Umjetnička akademija u Osijeku
Subota 14. svibnja s početkom u 20 sati – Slawomir Mrožek, „Na pučini”, Scena Sisak
Nedjelja 15. svibnja s početkom u 18 sati – Braća Grimm, „Ivica i Marica”, Sinjsko pučko kazalište
Petak 20. svibnja s početkom u 20 sati – Edward Albee, „Koza ili tko je Silvija”, Kazalište Knap
Subota 21. svibnja s početkom u 20 sati –August Strindber, „Gospođica Julija”, Erkave
Nedjelja 22. svibnja s početkom u 16 sati – Dječja radionica, dizajniranje majica; S početkom u 17 sati „Pjesma mora” crtani film; u 20 sati „Abeceda”, dokumentarni film, Kino Mediteran Kaštela
Subota 28. svibnja s početkom u 20 sati – Felix Mitterer, „Smrtni grijesi”, Kaštelansko kazalište.

Izvor i foto: Kaštelansko kazalište