Apolitični

Kaštelani pod maskama…

Ne znam baš dobro govoriti engleski, al’ mislim da ću se ipak nekako snaći na novoj dužnosti – kazao je na tradicionalnoj primopredaji dijela od sedam ključeva grada Kaštela Stipe Krokar, od proteklog vikenda prvi čovjek Kaštel Kambelovca i Kaštel Gomilice.
– Kao i u godinama ranije, tijekom sljedećih nešto manje od mjesec dana, popravit ćemo u Kaštelima sve ono što ne valja i vratiti grad dosadašnjoj vlasti u boljem stanju nego smo ga preuzeli. Mi se svake godine potrudimo nenormalno vratiti u normalno stanje, a kad im grad vratimo, oni opet sve pokvare. Što se tiče financija, u gradskoj blagajni one nas ne zanimaju, nama su važne stolice i da zaposlimo ove naše nezaposlene članove – ustvrdio je Krokar brojnim predstavnicima medija, koji su došli popratiti ovo „demokratsko” događanje. Unatoč veseloj atmosferi u restoranu Buža u Kaštel Kambelovcu, za koju su bili zaduženi tamburaši grupe Maestral, uz svesrdnu pomoć članova KU Polantana, na predaji ključeva nisu svi bili veseli, poput zamjenika gradonačelnika Zorana Bonacina, koji je kazao kako ključeve predaje maškarama teška srca.
– Da, teško mi je, ali što se mora, mora se, moramo popustiti jer ovo je doba od maškara, samo da nam ne smijene pročelnike kako bi poslije mi mogli nastaviti normalnim radom. Jer u godinama prije svašta smo nalazili u ormarima što su ostavili, nije nedostajalo ni kostura – objasnio je razloge nezadovoljstva Bonacin, napomenuvši da će nakon zapošljavanja tijekom sljedećih tjedana dosadašnja vlast kad se vrati na čelo grada morati dijeliti otkaze. Maškare su ove večeri najavile da će osim upravljanja gradom, posebno na Dičjem krnjevalu te Velikom županijskom krnjevalu, imati zadatak predstavljati svoj grad i izvan njegovih granica, a posebne pripreme u tijeku su za sudjelovanje na Velikom krnjevalu u Rijeci, gdje će se predstaviti novom, kako kažu, izuzetno zanimljivom i aktualnom točkom. Ove večeri u Kambelovcu okrunjena je i kraljica ovogodišnjeg krnjevala, Tanja Dudan, koja je najavila kako će kraljevske ovlasti iskoristiti za što više zabave tijekom narednih dana.
Za vrijeme pokladnih svečanosti Kaštelani će pripremiti nekoliko zabavnih događaja u kojima će se zabaviti svi koji budu pod maskama, a i ostali. Dođite u Kaštela i guštajte pod maskama!

Više u kategoriji: Kulturna baština
Izvor i foto: kastela.org
D. Šabić, mag. nov.