Apolitični

Karneval u Zadru

Ovog tjedna Turistička zajednica grada Zadra organizira glavni zadarski karneval koji će se održati u nedjelju, 7. veljače 2016. godine, sa službenim početkom kretanja povorke u 16:00 sati. Tradicionalna karnevalska povorka, sastavljena od pučkih maškaranih skupina iz Zadra i bliže ili dalje okolice, predvođena Gradskom glazbom Zadar, krenut će s parkirališta Branimir preko mosta prema Narodnom trgu. Poslije pojedinačnog predstavljanja karnevalskih skupina na Narodnom trgu, povorka će proći Kalelargom do Foruma prema Varoši do centralnog mjesta događaja na terasi caffe barova Kult i Dišpet gdje će se svi okupljeni moći zabavljati uz nastup zadarske grupe Rockatansky Band.
Program velike karnevalske povorke:
-15:00 okupljanje na parkingu Branimir
-16:00 Start povorke s parkinga Branimir
Karnevalska svita u 16:00 kreće rutom s parkinga Branimir – most – Narodni trg – Kalelarga – Forum – Sv. Marija – Varoš – Kult i Dišpet.
Maskiranu povorku predvodit će Gradska limena glazba Zadar i KUD Zadarski tanac.

Svaka od prijavljenih skupina na Narodnom trgu prezentirat će svoje maske te će nastaviti planiranom rutom prema terasi caffe barova Kult i Dišpet u Varoši.
Zabavni program održat će se na terasi caffe barova Kult i Dišpet, gdje će sve prisutne zabavljati DJ Anđelo s početkom u 16:00 sati, nakon čega slijedi nastup Rockatansky Band s početkom u 18:30 sati. Za sve prijavljene maškare će biti organiziran karnevalski štand na kojem će se nalaziti hrana i piće.

Ove godine očekuje se preko 500 prijavljenih pripadnika maškaranih skupina koje, osim iz Zadra, dolaze i iz Slovenije te Zadarske županije poput Nina, Škabrnje, Zatona, Sukošana i Pakoštana.
Osim programa glavne karnevalske povorke, odvijat će se program u Varoši uoči središnjeg događaja:
– 06.02. – koncert grupe Harmonija u Varoši
Dođite u Zadar i sudjelujte u karnevalskoj povorci.

Više u kategoriji: Kultura baština
Izvor i foto: TZG Zadar (Davor Strenja)
D. Šabić, mag. nov.