Apolitični

KAPITALNI PROJEKT: Otvorena je Providurova palača u Zadru

Pogledajte kompleks koji se prostire na čak sedam tisuća metara četvornih

Bogatim programom u atriju i na Trgu Petra Zoranića, u Zadru je u srijedu navečer otvorena obnovljena Providurova palača, koja s Kneževom čini kompleks Dvije palače

Prostor Dvije palače, kako je najavio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, postat će kulturni dnevni boravak Zadra otvoren svim građanima i posjetiteljima cijele godine.

Novi kompleks Dvije palače, koji predstavlja integralnu cjelinu Providurove i Kneževe palače, prostire se na sedam tisuća metara četvornih. Većina prostora namijenjena je izložbeno-galerijskoj djelatnosti, dok su za glazbena i filmska događanja rezervirana velika Polivalentna dvorana opremljena DCP projektorom i platnom, kapacitetom puno veća od Koncertne dvorane Braće Bersa u Kneževoj palači.

Obnova Providurove i Kneževe palače, koja je otvorena prije pet godina, jedan je od najvećih kapitalnih projekata povezanih s kulturnim sektorom i razvojem Grada Zadra u koji je uloženo 110 milijuna kuna, a u posljednjih sedam godina u revitalizaciju kulturne baštine Zadra investirano je više od 244 milijuna kuna uz prosječnu stopu financiranja iz EU fondova od 85 posto.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: tportal.hr

Foto: Zadarski.hr