Apolitični

Kao nov, malo prešao, drugi vlasnik: možete kupiti borbeni mlažnjak McDonnell F-4 po vrlo povoljnoj cijeni

Imate li oko 21 milijun kuna i neutaženu strast za višenamjenskim borbenim zrakoplovima, imamo odličnu vijest. U Kaliforniji možete nabaviti vlastiti primjerak koji će uz malo truda i poletjeti

U slučaju da ste odveć nestrpljivi i ne možete dočekati da Hrvatska nabavi nove borbene avione, a imate 3,25 milijuna dolara (20,8 milijuna kuna) pri ruci – evo prilike za vas! Na američkom specijaliziranom oglasniku Platinum Fighters prodaje se McDonnell F4H-1F Phantom II iz 1959. godine.

Jedini je ovo, stoji u oglasu, model ovog zrakoplova u privatnom vlasništvu i sposoban za let. Restauriran je nedavno, obnova je načinjena na 80-85% dijelova, a nakon nje avion nije letio. Ukupno je u životnom vijeku, od dana proizvodnje, odradio tek 461 sat naleta. Drugim riječima – kao nov!

Sadašnji vlasnik restaurirao ga je posljednjih desetak godina u specijaliziranom servisu Aircraft Restoration Services u Kaliforniji. Obnovljeni su cijela konstrukcija, elektroinstalacije, rezervoari, hidraulika, pneumatika, stajni trap, dok avionika i motori tek čekaju restauraciju.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay