Apolitični

Kampiranje – ugodni način uživanja!

Udaljena od svakog dijela Europe samo nekoliko sati vožnje, osobito uz najnovije, moderne autoceste, ili samo sat ili dva leta, pristupačna je naša hrvatska obala uistinu Vaše najbliže odredište na europskom dijelu Mediterana.

Zahvaljujući predivnoj, očuvanoj prirodi, ugodnoj klimi, čistom moru s više od stotinu plaža obilježenih plavim zastavama (međunarodnim ekološkim simbolom čistoće mora i plaža), bogatoj kulturi i povijesti te ukusnim domaćim mediteranskim specijalitetima, Hrvatska je na dobrom putu da postane možda ne najbolje, ali svakako najprivlačnije odredište za ljubitelje kampiranja na Mediteranu.

U nastavku donosimo nekoliko atraktivnih kamp odredišta :

OREBIĆ – Smješten na mirnom mjestu u sjeni starih borova i stabala maslina na južnim padinama poluotoka Pelješca četiri kilometra od Orebića, s pogledom na more. Čestice, koje su većinom namijenjene podizanju šatora, povezane su sa šljunčanom plažom pješačkom stazom i stubama. Na neke od čestica moguće je postaviti kućice za kampiranje. U sklopu kampa nalazi se bazen sa slanom vodom. Kamp je osvojio nekoliko nagrada za zaštitu okoliša.

VIGANJ – Kamp je smješten dva kilometra zapadno od Kučišta. Nalazi se na uzvišenom tlu s lijepim pogledom na otok Korčulu. Djelomično je prekriven stablima maslina. Ostatak kampa ne nalazi se u šumi. Osnovne namjene kampa su surfanje, vodeni sportovi i ronjenje.

FUNTANA  – U produžetku kompleksa Zelena Laguna, u smjeru Funtane, nalazi se jedan od kampova posebno prilagođenih cijeloj obitelji. S velikim izborom objekata i usluga, uključujući dva bazena, kamp se sastoji od čestica raznih veličina i dva kilometra duge obale s dobro održavanom plažom na kojoj se nalaze razni objekti i kamenom popločena sunčališta. Kamp je okružen nizom malih, nenaseljenih otoka. Poseban je dio plaže rezerviran samo za naturiste, a uprava kampa je iznimno ekološki osviještena.

UMAG  – Smješten između Umaga i Lovrečice, ovaj je kamp sa svojim skrivenim uvalama rajsko mjesto koje nudi mir i privatnost. Plaža je djelomično šljunčana i kamena, a sunčalište je betonsko.

BIOGRAD NA MORU  – Kamp je smješten u sjeni borove šume u neposrednoj blizini pješčane plaže Soline u samom središtu kraljevskoga grada Biograda. Novosagrađeno se šetalište proteže duž cijeloga kampa i vodi do najatraktivnije plaže u Biogradu, u samu gradsku jezgru.

I tako dalje i tako dalje, dragi moji, sve ugoda do ljepote. Kampirati znači živjeti!

Izvor: HTZ

Više u kategoriji: Život

D. Šabić, mag. nov.