Apolitični

Kamerni teatar 55 gostuje u HNK-u Zagreb

Kamerni teatar 55 iz Sarajeva gostovat će na našoj sceni s predstavom „Žaba” Dubravka Mihanovića u režiji Elmira Jukića u ponedjeljak, 27. lipnja 2016. u 19 sati.

„Žaba” je priča o svima nama, ljudima današnjega vremena, dobu nerazumijevanja i usamljenosti i potrage za ljubavlju i smislom. Predstava na gotovo kirurški način dijagnosticira vrijeme u kojemu živimo, oslikavajući likove koji se ne snalaze u tranzicijskom vremenu i dobu promijenjenih vrijednosti, koji su isti ili slični u našem ili susjednim društvima. Prvenstveni je problem nepostojanje komunikacije i nemogućnost poštovanja drugih mišljenje. Ovaj tekst donosi jednu istinitu tezu, a to je što uvijek u svemu tražimo krivca, propuštajući sami napraviti bitne promjene u vlastitim životima. Zbog onoga što naše živote čini lošima i ozračja u kojima živimo, u stalnoj smo potrazi za krivcima te ih nalazimo u; vlasti, sustavu, direktorima poduzeća, šefovima, poslovođama, trenerima, selektorima… umjesto da sami popravimo vlastitu sudbinu, a ne da nad njome jadikujemo.


Kamerni teatar 55 u zagrebačkom nacionalnom kazalištu

U predstavi glume: Emir Hadžihafizbegović, Mirsad Tuka, Aleksandar Seksan i Moamer Kasumović.
Žaba je tekst hrvatskoga pisca mlađe generacije Dubravka Mihanovića, koji je nagrađen s nekoliko nagrada, među ostalim, Nagradom Marin Držić i nagradom za najbolji dramski tekst na 14. Marulićevim danima.