Apolitični

Kakva umjetnost: Upoznajte Tenu Grgić koja stvara nevjerojatne optičke iluzije, galeristi je još nisu prepoznali, ali se zato glazbenici otimaju za njezine nevjerojatne radove

U moru zanimljivih domaćih umjetnika pažnju nam je privukla mlada dama, čiji su se fascinantni bodypainting radovi (među kojima je najimpozantniji onaj koji je posvetila Draženu Petroviću) brzo proširili društvenim mrežama. Zamijetili su je i neki glazbenici, ostvarila je suradnju i s Ellom Dvornik

Tena Grgić, u virtualnom svijetu znana kao Artena, vrlo rano otkrila je svoj talent za umjetnost i godinama ga brusila. Danas uživa u različitim ulogama, stilovima i tehnikama kojima stječe simpatije i postiže uspjehe. Magistra je grafičkog dizajna, a osim bodypaintingom, bavi se slikanjem, fotografijom i irskim plesom.

Galerije nažalost nemaju sluha za ovakav tip umjetnosti. Ali naši glazbenici imaju pa je među ostalim surađivala s nekima koji su prepoznali potencijal tog urbanog i neopterećenog pravca u umjetnosti. ‘Nakon diplomiranja dizajna na Grafičkom fakultetu nastavila sam raditi samostalne projekte i prijavljivala se na različite galerijske natječaje za izlaganje, međutim te galerije nisu imale sluha za ovaj tip umjetnosti dok naši glazbenici jesu. Surađivala sam s bendom O.S.D.S. te oslikavala modele za njihovu pjesmu ‘Do kraja vremena’, zatim s U pol’ 9 kod Sabe – oslikavala sam njihovu pjevačicu za spot pjesme ‘U paralelnoj stvarnosti”, pohvalila se. Među ostalima je ostvarila suradnju s Ellom Dvornik.

Nedavno je odlučila zaplivati poduzetničkim vodama i otvoriti obrt koji joj omogućuje da živi od svojih talenata. Ispričala nam je na koje je sve prepreke nailazila.

‘Poslije magistriranja dizajna na Grafičkom fakultetu zaposlila sam se u struci i radila kao UI dizajner u jednoj digitalnoj agenciji, ali sam zbog posla morala zapostaviti i slikanje i bodypainting i fotografiranje i irski step. Dakle sve one aktivnosti koje me zaista čine sretnom uz moju struku. Shvatila sam da ne želim raditi do kraja života samo jedan tip posla i da ne želim da mi netko oduzima moju slobodu i moje vrijeme svaki dan od 9 do 5 te da živim samo za vikende. 

Cijeli članak možete pročitati na:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album