Apolitični

‘Kako to da na medicinskoj opremi iz 2018. piše COVID-19?‘: Naš znanstvenik pobio novu ludu teoriju

Poznati hrvatski znanstvenik Saša Ceci oglasio se na Facebooku nakon što se na društvenim mrežama počela dijeliti baza podataka sa službene stranice Svjetske banke u kojoj se spominje medicinska oprema iz 2018. godine s oznakom ‘Covid-19’. Među onima koji su poveznicu na ovu stranicu objavili je i korisnica facebooka ‘Ivana’, koja se zapitala kako je moguće da se na medicinskoj opremi iz 2018. pojavila oznaka virusa koji je u svoj globalni pohod krenuo krajem prošle godine.


Saša Ceci to objašnjava ovako: ”
Dakle, tvrdiš da si pronašla konačan dokaz da je kovid-19 prevara. U jednoj bazi podataka na webu Svjetske banke uz određenu medicinsku opremu postoji oznaka COVID-19, iako je oprema iz 2018. godine. Zanimljivo, priznajem. Iz tvog tona i cijelog sadržaja da se iščitati da je to upravo ono što si priželjkivala. I to kod znanstvenika budi oprez. Jesi li sve dovoljno provjerila? Sa žaljenjem moram primijetiti da nisi.

Naime, u travnju ove godine donesena je odluka da se sva medicinska oprema koja je trenutačno na tržištu (ova od 2017. godine), a može biti korištena u dijagnostici (kitovi i kemikalije za testiranja) ili tretmanu (respiratori) kovida-19 označe upravo oznakom – COVID-19. Ay Caramba! Da.”

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay