Apolitični

Kako postići duge, guste i njegovane trepavice?

Mnogim ženama lijepe trepavice jednako su važne baš kao i duga, gusta i njegovana kosa. Njega trepavica mnogo je jednostavnija od njege kose, međutim, rezultat lijepih i njegovanih trepavica neće biti vidljiv odmah kao kod kose, zato naoružajte se strpljenjem jer potrebni su mjeseci.
Donosimo vam nekoliko trikova kako biste do željenog rezultata njegovanih i lijepih trepavica stigli što prije.

1. SVAKU VEČER OBAVEZNO UKLONITE MAKE-UP

Vjerojatno će vas ovaj savjet pomalo i nasmijati jer to gotovo svaka žena zna, ali budite iskreni i priznajte da vam se bez obzira na sve to mnogo puta dogodilo da ste sagriješili i otišli spavati sa šminkom na licu. Međutim, šminka je, sama po sebi, vrlo teška za kožu jer začepljuje pore i sprječava disanje kože. Posebno je osjetljivo područje oko očiju jer je tamo tanja koža. Maskara je vrlo masna i teška i također ne dozvoljava vašim trepavicama disanje, stoga se pobrinite da se barem noću zasluženo odmore.

2. MASLINOVO I RICINUSOVO ULJE

Pomiješajte malu količinu maslinovog i ricinusovog ulja, zatim mješavinu ulja lagano umasirajte na trepavice laganim i nježnim pokretima. Ovaj korisni pripravak potiče rast gustih i lijepih trepavica. Ako vam je zbog cijene ricinusovo ulje nedostupno, možete koristiti i samo maslinovo ulje.

3.ZELENI ČAJ

Skuhajte malu količinu zelenog čaja i pustite da se ohladi, zatim lagano umijte trepavice i područje oko očiju. Zeleni čaj također potiče rast dužih, debljih i jačih trepavica.

4. VAZELIN

Svaku večer prije spavanja na trepavice nanesite malo vazelina. Pomoći će vam da vaše trepavice budu guste i brže izrastu.

5. PODŠIŠAJTE IH!

Možda ćete prema ovome što ste upravo pročitali biti pomalo skeptični, ali vjerujte, zaista djeluje. Oprezno rukujte sa škarama ili još bolje, zamolite najbolju prijateljicu da to učini umjesto vas. Kao kod kose, podšišavanje trepavice stimulira folikul trepavice da raste još brže.

Uz sve ove trikove zaista je važno voditi i zdrav stil života i provoditi kvalitetnu i ujednačenu prehranu. Jaja, meso, jabuke, zeleno lisnato povrće samo su neke od namirnica koje utječu na zdravlje vaših očiju i trepavica. Stoga zapamtite da je najvažnije zdravo se hraniti, vježbati i apsolutno nikada ne preskakati doručak. Ako se toga budete pridržavali, dobro vas zdravlje neće napustiti, a ni dobar izgled neće izostati.

 
L. Rađa