Apolitični

Kako odabrati posteljinu koja će vas ohladiti tijekom ljetnih noći?

Ovo je savjetnik za odabir materijala vodećih stručnjaka za spavanje, a preporuke za kupovinu smo pronašli u novootvorenoj internet trgovini Satin Home:

1. Pamuk – najomiljeniji i najrašireniji materijal odličan je odabir za ljetne noći. Iako vam se može činiti gust i težak zapravo jako dobro „diše“ i provodi toplinu umjesto da je zadržava. Pamuk je prirodan materijal koji su uvijek bolji odabir za vrele ljetne noći, a preporuka je uvijek tražiti što kvalitetniji. Odličan izbor je Pamučna posteljina Tailor Made Burton 

2. Saten – upravo su mekane satenske posteljine prve koje mnogima padnu na pamet kada je riječ o najboljem izboru za ljeto. U realnosti, satenske i svilene posteljine će vas hladiti samo ako se radi o 100% satenu ili svili, svaki poliesterski dodatak će zadržati toplinu i zapravo stvoriti mini efekt staklenika u vašem krevetu.

3. Bambus – posteljine od bambusa kod nas još uvijek nisu popularne kao vani, ali trebale bi biti. Radi se o eco-friendly opciji koja propušta zrak čak i bolje od omiljenog pamuka.

4. Tencel – još jedan prirodan materijal koji nastaje od celuloze s eukaliptusova drveta, a zapravo se u industriji posteljina koristi tek od sedamdesetih. No, Tencel je brzo stekao popularnost jer je bolji za okoliš od, primjerice, pamuka

Osim materijala posteljine, bitna je i boja. Tijekom ljeta svakako birajte bijele ili pastelne nijanse, posebno ako imate velike prozore. Tamna boja upija svjetlost i toplinu, a to je upravo ono što sada svi želimo izbjeći. Također, sada želimo lagane, a ne masivne posteljine. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay