Apolitični

Kako NFT-ovi mogu promijeniti TV i filmsku industriju

Nezamjenjivi tokeni (NFTs) već su počeli preuzimati glazbenu industriju, a sada je na redu filmski i TV sektor. Animirana serija Stoner Cats prikupila je krajem srpnja prošle godine 8,4 milijuna dolara u prodaji NFT-ova koji vlasnicima daju ekskluzivno pravo gledanja epizoda. Kolekcija je rasprodana u samo 35 minuta.

Ovo je tek početak, budući da industrijski igrači najavljuju da sve veći broj filmskih i TV studija počinje razmatrati koncept NFT-ova. Zapravo, globalna produkcijska kuća Enderby Entertainment udružila se s CurrencyWorksom u kako bi formirala VUELE, prvu NFT platformu za gledanje i distribuciju dugometražnih igranih filmova.

Za mnoge unutar kripto i TV-filmske industrije NFT-ovi ne samo da mogu pružiti novi, unosan izvor zarade, već bi također mogli pomoći u razvijanju ove industrije na nove načine. To će uključivati omogućavanje manjim, indie produkcijskim kućama da osiguraju financiranje, kao i potencijalno korištenje NFT-ova kako bi gledatelji, između ostalog, mogli glasovati o razvoju zapleta.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay