Apolitični

Kako je hrvatski Stožer prvi na svijetu otkrio da virus zaobilazi pekare, procesije i nedjelje

Stožer se očito razmahao, a znamo koliko hrvatska administracija voli sve i svašta regulirati i propisivati

Koronavirus napada noću, posebno je opasan nedjeljom, ali zato izbjegava crkve i vjerske obrede. Lako se širi na pločniku ispred restorana, ali je gotovo bezopasan u pekarama. Što se tiče trgovina, tu je situacija nešto kompliciranija. One su sigurne od ponedjeljka do subote, ali samo ako nisu u sklopu trgovačkih centara. Ako vam ipak nešto zatreba izvan radnog vremena trgovina, onda to možete pronaći na benzinskoj crpki, jer njih virusi zaobilaze u širokom luku.

Prosječan građanin upravo to može zaključiti nakon više od mjesec dana života pod režimom Stožera Civilne zaštite koji zapravo predstavlja odluke Vlade, a one, kako se čini, sve manje imaju veze s epidemiologijom, a sve su više pod utjecajem nekih skupina koje usred epidemije žele – i uspijevaju – progurati svoje interese i ideje.

Posljednja neobična odluka jest ona o zabrani rada trgovina nedjeljom. Radi se o kontroverznom pitanju o kojem se raspravlja već godinama. Crkva i sindikati traže zabranu rada. S druge strane, posjećenost trgovina nedjeljom sugerira da kupci žele da one budu otvorene. No Vlada je sada iskoristila priliku i zabranu rada nedjeljom ubacila u mjere za suzbijanje epidemije.

Cijeli članak možete pročitati na: telegram.hr

Foto: Pixabay