Apolitični

Kako film mijenja svijet: masterclass-predavanja redatelja Radua Judea, američke script-doktorice Bobette Buster i dizajnerice videoigara Cornelije Geppert

Program Industrija, platforma Zagreb Film Festivala namijenjena filmskim profesionalcima, ali i svim zainteresiranima koji žele znati više o procesima nastajanja audiovizualnih djela, održat će se ove godine online tijekom sedam festivalskih dana i uz podršku partnera HUB385.

Uz ostale edukativne i praktične sadržaje program Industrije ove godine uključuje čak pet zanimljivih predavanja koja pokrivaju širok spektar tema, od uvida u kreativne metode jednog od najcjenjenijih europskih modernih redatelja današnjice, Radua Judea, preko predavanja američke script-doktorice Bobette Buster, koja će nam otkriti što stoji iza naše ljubavi prema određenim filmovima, sve do masterclassa o dizajniranju čudovišta u videoigrama, koje će održati Cornelia Geppert, kreativna šefica uspješnog njemačkog studija Jo-Mei Games.

Stručnjak Europske komisije za financiranje kulturnog i kreativnog sektora i međusektorsko financiranje te suosnivač SpielFabriquea, francusko-njemačkog akceleratorskog programa za videoigre, Thierry Baujard, održat će predavanje pod nazivom Igre bez granica: europske koprodukcije na temu povećanja državnih potpora u europskim zemljama za proizvodnju videoigara. Francuska i Njemačka već su započele proces u kojem im se mnoge zemlje pridružuju, a tema predavanja bit će i mogući načini da i Hrvatska bude dio tog modela.

Masterclass-predavanja u okviru programa Industrija otvorena su za javnost, a moći će se pratiti od 9. do 15. studenog putem online streaminga na službenoj stranici Zagreb Film Festivala i na društvenim mrežama.

Cijeli članak možete pročitati na: cromoda.com

Foto: Pixabay