Apolitični

Kako će partijanersko Zrće izgledati u budućnosti? Velika rasprava odgovornih oko koncesije nad plažom

Lome se koplja oko toga kako bi u budućnosti trebala izgledati najpoznatija partijanerska plaža – Zrće na otoku Pagu. S jedne strane je Grad Novalja koji želi ograničiti broj sadržaja i objekata na plaži, a s druge strane koncesionari kojima nikako ne odgovara novi urbanistički plan uređenja ove plaže, već žele imati brojne sadržaje na samoj plaži.

Grad Novalja vs. Naša ideja d.o.o.

Ukratko, Grad Novalja, na čelu s gradonačelnikom Antom Dabom, smatra da novi urbanistički plan uređenja Zrća treba urediti izgled plaže, čime bi se uvelike smanjio broj objekata te mogućnost podizanja novih. S druge strane, tvrtka Naša ideja, koja je koncesionar, smatra da Grad nema pravo mijenjati nešto što je već dogovoreno Ugovorom o koncesiji. Koncesiju je izdala Ličko-senjska županija, iz koje su nam pak odgovorili da se navedenim urbanističkim planom uređenja predviđaju svi sadržaji i građevine koje su predviđene Idejnim rješenjem uređenja plaže, koji je sastavni dio Ugovora o koncesiji. Ističu i kako koncesionar nije trebao dozvole za postavljanje jednostavnih montažnih objekata.

Javna rasprava oko Urbanističkog plana uređenja (UPU) završena je 19. studenog i Grad Novalja sad, prema riječima gradonačelnika Ante Dabe, mora odgovoriti na sve primjedbe, a njih ima i dolaze iz redova tvrtke Naša ideja koja je od 2017. godine koncesionar ove plaže.

Dok Grad Novalja želi očistiti plažu od montažnih objekata i osloboditi je za kupače, što im stoji u novom UPU, te iznad šetnice nudi koncesionaru da otvori klub i restorane, koncesionaru to ne odgovara, već želi zadržati postojeće objekte.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay