Apolitični

Kako bi izgledao Koloseum da je čitav?

Nestvarne kreacije umjetničkog dua koji po nebu crta dronovima.

Osvijetljene bespilotne letjelice koje podsjećaju na krijesnice inspirirale su nizozemski umjetnički duo DRIFT i za korak dalje od dopadljivog komercijalnog spektakla. Svoju prvuperformativnu umjetničku instalaciju (ili koreografiju?) pod nazivom Franchise Freedom DRIFT je predstavio 2017. na Art Basel Miami, nakon čega je pokazana diljem svijeta, a uslijedili su i drugi projekti koji umjetničku ideju oblikuju dronovima.

Zamislite samo: Gaudijeva Sagrada Familia sada se može dovršiti, rimski Koloseum može se popraviti… A rezultat je istovremeno nevjerojatno suptilan i snažan. Dok ove impresivne zračne rekonstrukcije još čekaju da se dogode, studio je napravio rendere u prirodnoj veličini koji su toliko fantastični da se nadamo da ćemo ih skoro vidjeti uživo. I onda još takvih po čitavome svijetu.

Ova umjetnička ideja ima i nusprodukt tehničke naravi, za koji DRIFT razvija softver s partnerima Drone Stories i Nova Skystories. Naime, dronovima iscrtane zračne skulpture mogu biti korisne arhitektima i lokalnim zajednicama pri planiranju nove gradnje i tako im olakšati zamišljanje nove zgrade u postojećoj okolini.

Cijeli članak možete pročitati na: punkufer.dnevnik.hr

Foto: Pixabay