Apolitični

Kada nositi masku i zaštitne rukavice, koje vitamine uzimati i pomaže li Sumamed protiv koronavirusa, objašnjava Dragan Primorac

Znanstvenik i bivši ministar Dragan Primorac gostovao je sinoć u RTL Direktu i objasnio kako ćemo se najbolje zaštititi od pandemije kronavirusa

Ako od druge osobe možemo zadržati dostancu od dva metra, koliko virus može prevaliti, onda smo sigurni i bez maske na licu, rekao je bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, znanstvenik Dragan Primorac koji je sinoć gostovao u RTL Direktu.

Primorac je pritom istaknuo i važnost nošenja rukavica i osobne higijene.

‘Znamo da ovaj novi koronavirus zna ostati na podlozi određeno vrijeme pa nije problematično imati rukavice, skinuti ih, oprati ruke. Puno prije bih ih oprao sapunom i toplom vodom, a tek onda dezinficijensom. Zbog niza razloga’, kazao je Primorac te dodao kako bi bilo dobro obrisati i proizvode koje smo donijeli iz trgovine.

Preporuka je i da se uzima vitamin D, kazao je Primorac i savjetovao svima da piju vitamin C.

Na pitanje pomaže li Sumamed u borbi protiv koronavirusa kazao je da danas ima vrlo malo mogućnosti za liječenje virusnih infekcija, osim za neke specifične.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay