Apolitični

„Kad je bog stvarao Dubrovnik“ premijerno u kazalištu Marina Držića

Gradsko kazalište Marina Držića u Dubrovniku priređuje 5. lipnja u 20 sati premijernu izvedbu djela „Kad je bog stvarao Dubrovnik“. Riječ je o komadu temeljenom na poetičkim razmišljanjima dubrovačkog pjesnika Milana Milišića kojeg je redateljski potpisao Matko Sršen.

Na ovakav način gradsko kazalište oživljava svog pjesnika koji je pomalo i indirektno bio zapostavljen, kao da nije imao prostora u „dubrovačkoj kući kulture“, zaključuju kulturni kritičari, no ipak nadodaju kako je važno prikazati djela publici koja je jedino pravo mjerilo vrijednosti.

 

Vrijeme pokazuje da veliki pjesnici poput Držića, Gundulića ili Milišića uvijek pripadaju budućnosti. Prilagođenu scenu pripremio je Marin Gozze, kostimografiju Danica Dedijer, a koreografski vrlo bitni trenutak djela potpisuje Zrinka Japunčić, dok su se na profesionalan način glazbom i dizajnom svjetla poigrali Paola Dražić-Zekić i Aleksandar Mondecar.
Dubrovnik nastavlja s kulturnim događajima i u lipnju kao grad kojeg posjećuju turisti iz mnogih, pa i neobičnih dijelova svijeta.

Više u kategoriji: Kultura

D. Šabić, mag. nov.