Apolitični

Kad gudalo rasplače žice…

Zajednička izvedba crossover aranžmana pjesme „Tremolo” Vatre i Kvarteta Prelude, nastala povodom 70. obljetnice Hrvatskog društva skladatelja, dobila je i svoje videoizdanje pod redateljskom palicom Tomislava Povića!
Aktualni Mjesec kulturnih i kreativnih industrija koji traje do 21. lipnja jedinstvena je prilika za predstavljanje ove kombinacije rocka i klasike koju je za gudački kvartet prilagodio skladatelj Frano Đurović. Suradnja kvarteta s virovitičkim rokerima nastala je upravo na inicijativu Hrvatskog društva skladatelja koje okuplja autore različitih glazbenih usmjerenja i žanrova.


Okrugli jubilej društva poslužio je kao idealna prilika za predstavljanje domaćih talenata ozbiljne i popularne glazbe. Mjesec kulturnih i kreativnih industrija stavlja fokus upravo na talentirane kreativce koji svojim radom uz kulturnu, doprinose i gospodarskoj sceni zemlje.
Kvartet Prelude čine četiri talentirane glazbenice koje su dosad nastupale s nekim od najvećih domaćih zvijezda, a ideju o suradnji s Ivanom Dečakom prihvatile su bez razmišljanja.
Pred Vatrom je, pak, zaposleno ljeto i pripreme za prvi akustični nastup u karijeri u KD Vatroslav Lisinski 29. listopada.

Izvor i foto: hamar-media.hr